Jubileumsåret 2021, aktiviteter

Den 7 februari 2021 är det 150 år sedan Wilhelm Stenhammar föddes.

Det kommer firas på många sätt i Sverige och runt om i världen. MEN …med tanke på den pandemi som pågår kommer många aktiviteter flyttas fram från februari till hösten 2021.

Här på denna sida kommer vi hålla dig uppdaterad på VAD som genomförs och NÄR. Vi pratar då om konserter, möten, symposier, workshops och utställningar.

Vi skall även på den här sidan samla dokumentation och bilder i efterhand.

SYMPOSIET

Just nu i dagarna har vi i Sällskapet, tillsammans med KMA (Musikaliska Akademin) och Högskolan för Scen och Musik i Göteborg beslutat flytta Stenhammar-symposiet som skulle genomföras 8-10 februari. Vi söker nu ett lämpligt datum i november 2021 istället. Programmet, med föreläsare och artister är i detta läge det samma, men i och med flytten av datumet lär vi förmodligen behöva stuva om. Vilket datum som gäller i november bestäms inom kort, och kommer uppdateras här. Därmed flyttas även den planerade Stenhammarutställningen och övriga planerade aktiviteter framåt.

Redan den 19e januari 2021 skulle vi i ett samarbete med Göteborgs Kammarmusikförening, Kultur i Väst (numera Förvaltningen för kulturutveckling) fokusera på de två jubilarerna Beethoven och Stenhammar: Detta vid en aktivitet i Göteborgs konserthus. Även det eventet är framflyttat. Vi återkommer om ett datum även för det in på nya året.

MEN…..vi tänker inte låta 150-årsdagen den 7e februari 2021 passera obemärkt. Klockan 12.00 den söndagen kommer vi vara vid Wilhelm Stenhammars grav (Mariebergs kyrkogård i Majorna Göteborg). Det är utomhus och vi räkna med att kunna hålla bra avstånd.